Translate

недеља, 10. септембар 2017.

Parfe straćatela





Sastojci:
Kora 

5 belanaca,
5 kašika brašna Čeković mlin ,
5 kašika šećera,
4 kašika ulja,
1 kašika praška za pecivo,
2 vanil-šećera,
200 ml mleka 

Fil 

800 ml mleka,
9 žumanaca,
150 g šećera,
20 g želatina,
500 ml slatke pavlake,
1 vanil-šećer,
1 kašika ruma,
120 g čokolade

Kora Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se ne otopi. Zatim dodati ulje, mešavinu brašna i praška za pecivo te polako promešati varjačom. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 150˚C oko 45 min. Posebno prokuvati mleko sa vanil-šećerom pa preliti preko kore i ostaviti da se ohladi.
Fil Penasto umutiti žumanca sa šećerom te sjediniti sa mlekom i želatinom u prahu i zagrevati na umerenoj temperaturi do tačke ključanja (ne sme da proključa). Ostaviti da se ohladi, a potom staviti u frižider da se stegne. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. U šlag dodati aromu ruma te postepeno dodavati kašiku po kašiku želirane smese muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa. Na kraju dodati rendanu čokoladu pa polako promešati i ostaviti da se stegne.
Finalni postupak Koru premazati pripremljenim filom. Tortu ostaviti u frižideru da prenoći. Sutradan ga iseći i dekorisati po želji.


Нема коментара:

Постави коментар