Translate

недеља, 13. август 2017.

Punjene pohovane paprike





Sastojci :

4 spečene paprike srednje veličine,
200 g feta sira,
200 g švapskog sira,
120 g suvog vrata,
3 jajeta,
150 g prezli
brašna Čeković mlin  po potrebi,
3 dl ulja,
100 g majoneza,
origano,
so

 Suvi vrat iseći na kockice pa sjediniti sa švapskim i izmrvljenim feta sirom. Dodati origano i malo soli po ukusu te dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa. Pripremljenim filom napuniti pečene paprike.Ovako punjene paprike uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Postupak paniranja ponoviti još jednom.Panirane paprike ispeći na vrelom ulju sa obe strane. Zatim ih vaditi na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću.Prohlađene paprike preliti majonezom i poslužiti.


Нема коментара:

Постави коментар