Translate

среда, 3. мај 2017.

Dedin brk




Sastojci za kore:

 450 g brašna,
180 gr margarina sobne temperature, 
4 žumanca,
3 kašike kisele pavlake,
5 kašika šećera,
1 dl mlakog mleka,
1/2 svežeg kvasca,
1 vanili šećer,
na vrh noža soli

Za nadev:

3 velikih kašika pekmeza od šljive ili kajsije,
100 g mlevenih oraha.

Za punjenje:

4 belanca,
300 g mlevenog maka,
150 g šećera u prahu 
rendana kora limuna

Za glazuru:

100 g čokolade, 
50 gr margarina

Za posipanje: 

šećer u prahu



Umutiti belance i šećer u prahu pa dodati mleveni mak i promešati.U drugu posudu pomešati pekmez i mlevene orahe.U 1 dl mlakog mleka razmrviti kvasac, kašičicu šećera i so.Ostaviti da se  kvasac otopi. Brašno pomešati sa šećerom i dodati naseckan margarin, izmrviti to rukama i dodati ostale sastojke i na kraju otopljeni kvasac, ako se testo lepi  dodati još malo brašna da testo bude meko. Podeliti testo odmah na 2 dela. Svako testo  razviti u pravougaonik pa krajeve sa jedne i druge strane namazati sa mlevenim makom (ali ostaviti u sredini jedno 3 cm ne namazano), zarolati sa jedne i sa druge strane testo prema unutra do onog dela koji nije namazan .Testo koje nije namazano popuniti filom od oraha pa premestiti odmah u tepsiju. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa. Ostaviti da odstoji 25 min. i onda peći na 170 stepeni oko 30 min. Kada se testo ispeče ostaviti da se potpuno ohladi i onda preko nadeva od oraha premazati glazuru od čokolade.


Нема коментара:

Постави коментар