Translate

понедељак, 24. април 2017.

Žu - žu pogača




Sastojci :

3 dl mleka
2 dl jogurta
1 kvasac
2 jaja
1 kg brašna Čeković mlin tip 400
malo šećera
so
250 gr margarina

Premaz :

1 jaje
 susam

U dublju posudu pomešati brašno , šećer i so.Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka pa umešati u brašno , dodati umućena jaja sa jogurtom i sve zamesiti sa mlakim mlekom ( po potrebi dodati još mleka ) da se dobije srednje tvrdo testo.
Ostaviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i podeliti  na 14 jednakih jufki.Svaku jufku malo razvući oklagijom .Na jufku narendati margarin , staviti preko drugu pa opet narendati margarin i tako do sedme na kojoj se ne renda margarin.Postupak ponoviti još jednom sa preostalih sedam jufki.Obe jufke rastanjiti oklagijom  tanje pa seći kockice 3 x 3 cm.
U okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje nabacati kockice jednu na drugu.Ostaviti testo još malo da naraste.Umutiti jaje pa sa njim premazati kockice i posuti susamom.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći pogaču dok ne porumeni.





Нема коментара:

Постави коментар