Translate

среда, 15. март 2017.

Piletina sa njokama od bundeve





Sastojci:

400 g belog pilećeg mesa,
so, 
mleveni biber,
2 kašike soka od limuna,
1/2 kašičice karija,
2 kašike ulja,
200 g praziluka beli deo,
2 čena belog luka,
400 g šampinjona

Za njoke:

500 g očišćene bundeve,
120 -150 g brašna,
20 g putera,
1 jaje,
so,
prstohvat muskatnog oraha

Meso iseći na kockice, posuti solju, mlevenim biberom, karijem, sokom od limuna i 1 kašikom ulja. Ostaviti na hladnom mestu 30 minuta. Bundevu iseći na kockice i kuvati u vodi dok ne omekša. Dobro ocediti od vode, viljuškom izgnječiti pa dodati puter, jaje, so, prstohvat muskatnog oraščića i brašno. Zamesiti da se ne lepi za ruke. Razvaljati testo u obliku valjčića seći nožem deliće veličine 2 cm, oblikovati u valjčić pritisnuti na viljušku .Tiganj sa malo ulja zagrejati, dodati piletinu i pržiti sa svih strana da požuti 10- ak minuta. Izvaditi piletinu i u istu masnoću dodati praziluk sečen na kolutiće i šampinjone sečene na veće kocke, pržiti dok ne omekša i ne ispari voda.Posoliti, dodati pasiran beli luk, i dodati pržene kocke mesa. U međuvremenu dok se meso i povrće prži u posudu staviti vode, posoliti i kad provri dodati njoke, kuvati dok ne isplivaju na površinu. Vaditi njoke rupičastom kašikom i dodati u meso i šampinjone, izmešati i toplo služiti.


Нема коментара:

Постави коментар