Translate

субота, 18. март 2017.

Jafa kocke




Sastojci : 
 Za patišpanj: 


3 jajeta,
12 kašika šećera,
 12 kašika mleka,
12 kašika ulja,
12 kašika brašna,
1/2 praška za pecivo

 Za fil: 

120 g šećera,
120 ml vode,
3 kašike džema od šljiva,
1 zamrznuta pomorandža,
1/2 pečenog patišpanja 

Za glazuru: 

100 g čokolade

Ulupati jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje, te umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo.Smesu uliti u pobrašnjen i podmazan pleh i peći na 180-200 °C dok ne porumeni.Gotov patišpanj izvaditi iz rerne i podeliti na 2 dela. Jedan deo patišpanja izmrviti. U šerpi skuvati vodu sa šećerom. Kad provri, dodati izmrvljen biskvit, narendanu pomorandžu i džem, te izmešati mikserom. Malo prohladiti.Na ceo patišpanj staviti pripremljen fil i preliti otopljenom čokoladom. Kolac ostaviti u frižideru da se dobro stegne, a potom poslužiti.


Нема коментара:

Постави коментар