Translate

уторак, 14. март 2017.

Čajne kiflice




Sastojci : 

3 dl mleka,
1 dl ulja,
1 kašičica šećera,
300 g mrvljenog sira,
350 g čajne kobasice,
3 jaja + 1 jaje za premazivanje,
1/4 kockice kvasca,
2 kašike margarina,
700 g brašna,
tucana ljuta paprika,
1/2 kesice praška za pecivo,
so, 
susam.

U manjoj posudi razmutiti kvasac sa šećerom, kašičicom brašna i malo mlakog mleka pa ostaviti na toplom da nadođe.U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mleko, ulje, 3 jajeta, prašak za pecivo i soli po ukusu te dobro promešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe. Nadošlo testo podeliti na 4 loptice. Ostaviti na toplom da odstoji 10 minuta pa svaku razviti oklagijom. Razvijeno testo iseći na 8 delova i na svaki staviti malo sira i kolut čajne te uviti u kiflice.Kiflice ređati u margarinom podmazan pleh, premazati umućenim jajetom, posuti susamom i tucanom ljutom paprikom pa ostaviti da nadođu.Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne dobiju zlatnožutu boju.



Нема коментара:

Постави коментар