Translate

среда, 11. јануар 2017.

Medene kocke sa bundevom





Sastojci :

150 g masti,
1 jaje,
450 g šećera,
80 ml mleka,
50 g meda,
pola kašičice sode bikarbone,
1 kašičica cimeta,
650 g brašna,
500 g pečene bundeve,
1 dl vode,
2 kesice pudinga od vanile,
250 g margarina,
0,5 l mleka,
50 g gustina,
100 g čokolade.

U dubljoj posudu umutiti mast 100 g šećera, jaje , med , 80 ml mleka i cimet.Postepeno dodavati mešavinu brašna i sode bikarbone pa umesiti glatko testo i podeliti na četiri jufki.Svaku jufku rastanjiti oklagijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni .Pečenu bundevu izmiksati pa sjediniti sa 200 g šećera i staviti da se kuva.Puding rastvoriti sa vodom i sipati u ključalu bundevu i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta , ohladiti i sastaviti sa umućenim 125 g margarinom.Sastaviti 0,4 dl mleka i 150 g šećera pa staviti da se kuva.Brašno i gustin sjediniti sa 1 dl mleka i umešati u ključalo mleko i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta , ohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom.Na prvu koricu naneti fil od bundeve , staviti drugu koricu , beli fil , treću koricu , fil od bundeve četvrtu koricu i premazati sa otopljenom čokoladom.

Нема коментара:

Постави коментар