Translate

субота, 10. децембар 2016.

Mesna savijača




Sastojci :

400 g mešanog mlevenog mesa,
250 g svežeg kupusa,
1 jaje,
100 g edamera,
1 glavica crnog luka,
ulje,
so,
biber,
500 g lisnatog testa

 U odgovarajućem tiganju na malo ulja izdinstati sitno iseckan crni luk, pa  kada luk postane staklastdodati mleveno meso i sitno seckan kupus .Posoliti i ostaviti da se dinsta oko pola sata, a pri kraju dodati biber. Skinuti sa ringle i ostaviti da se prohladi.Nakon toga dodati rendani sir i ulupano jaje.Lisnato testo oklagijom istanjiti na debljinu od oko 2-3 mm i preseci na dva dela. Jedan deo testa premazati polovinom fila od mesa, a donji rub ostaviti oko 2 cm prazan, te urolati. Rolat  prebaciti  u tepsiju. Isto uraditi i sa drugom polovinom testa. Testo peći na 200 stepeni dok ne porumeni.


Нема коментара:

Постави коментар