Translate

уторак, 15. новембар 2016.

Terin od heljde





Sastojci:

300 g heljde u zrnu,
700 ml bujona od povrća,
so,
biber,
muskatni orah,
250 g mocarele,
500 g spanaća,
1 belance,
50 g maslaca,
malo heljdinog brašna.

Heljdu skuvati u bujonu od povrća.Dodati so ,biber i muskatni orah i kuvati dok ne omekša i upije svu tečnost.Skuvanu heljdu ostaviti da se ohladi a zatim umešati blago umućeno belance.Spanać obariti i kratko blanširati,a zatim dobro ocediti.Mocarelu iseći na kolutiće.Pravougaoni kalup premazati maslacem i posuti heljdinim brašnom.Sipati malo više od pola kuvane heljde pa sa njom obložiti ivice kalupa.Rasporediti pola spanaća,preko poređati polovinu mocarele pa opet spanać,mocarela i zatvoriti sa ostatkom heljde.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.Pečeni terin ostaviti da se ohladi pa ga pažljivo preručiti na tanjir i seći na šnite.

Нема коментара:

Постави коментар