Translate

уторак, 15. новембар 2016.

Piletina sa pavlakom i krompirom





Sastojci :

1 veće pileće belo meso,
4 kašike senfa,
400 ml kisele pavlake,
po želji beli luk u granulama,
1 kg krompira,
po ukusu mešavina začina,
malo ulja,
so,
biber,
300 g kačkavalja

Piletinu iseći na tanje šnicle i premazati senfom, te začiniti po ukusu.Krompir oljuštiti i izrendati na krupno rende. Pavlaku sjediniti s belim lukom i začinima po ukusu, pa dobro umutiti.Vatrostalnu posudu nauljiti.Piletinu umakati u pavlaku i slagati po dnu posude.Kačkavalj iseći na listove i njime prekriti piletinu. Preko sira naneti preostalu pavlaku.  Rendani krompir ravnomerno rasporediti preko pavlake.Posudu prekriti alu- folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 50 minuta.Skloniti foliju i ostaviti da se peče dok krompir lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар