Translate

уторак, 18. октобар 2016.

Ražana pogača





Sastojci :

4 šolje (2 dl)ražanog brašna,
1/2 šolje heljdinog brašna,
1,5 šolja ječmenog brašna,
morska so,
6 kašika ulja od semenki grožda,
2 kašike psilijuma,
3 kašike mlevenog lana,
1 kašika susama,
8 dl vode,
sok od 1/2 limuna,
1 kašičica sode bikarbone,
1 kašičica praška za pecivo.

U vanglici sjediniti polovinu ražanog brašna s heljdinim i ječmenim brašnom.Dodati psilijum, mleveni lan,susam i malo morske soli po ukusu.Sipati ulje i vodu pa izmešati.postepeno dodavati preostalo ražano brašno i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo.Umešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti najmanje pet sati da nadođe.Nakon mirovanja testu dodati mešavinu soka od limuna,sode bikarbone i praška za pecivo,pa mutiti mikserom sa nastavkom za testo da se sve lepo sjedini.Preručiti na radnu površinu ,premesiti i dlanovima oblikovati pogaču.Tepsiju obložiti papirom za pečenje pa staviti pogaču i premazati je vodom.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.


Нема коментара:

Постави коментар