Translate

четвртак, 20. октобар 2016.

Kinder i Kamelija torta,mafini i popsi

Kinder torta

Sastojci za koru:

 6 belanaca,
250 g šećera,
2 kašike brašna,
1 kašika prezla,
1 kašika ulja ,
150 g mlevenih oraha

Fil:

6 žumanaca,
 4 kašike brašna,
 1 puding od vanile,
 1/2 l mleka ,
 6 kašika šećera
250 g margarina
200 g šećera u prahu
100 g čokolade

I još:

300 g nutele ili eurokrema
300 g cele plazme

Dekoracija:

300 g šlaga ili fondan


Penasto umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg.Potom postepeno dodavati prezle,ulje,brašno i orahe ,pa sve polako promešati i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje.Peći u zagrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni.Pečenu koru malo prohladiti ,staviti na tacnu na kojoj će torta biti i premazati sa nutelom.Ostavitio da se nutela stegne .
U dublju posudu umutiti žumanca sa pudingom ,brašnom i mlekom pa  dodati šećer i kuvati na tihoj vatri uz stalno mešanje ,vodeći računa da se žumanca ne zgrudvaju.Kada je fil skuvan skloniti sa šporeta i ohladiti ga.Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu pa ga podeliti na dva jednaka dela.U jedan deo staviti otopljenu čokoladu a drugi deo ostaje žut.

Finalni postupak:

Na koru naneti prvo žuti fil,potom poređati plazmu umakanu u mlako mleko a preko nje drugi čokoladni fil.Ukrasiti umućenim šlagom ili obložiti fondanom.

Torta Kamelija

 Sastojci
Prva kora:

    5 belanaca
    100 g šećera
    100g mlevenih oraha
    2 kašike brašna
    1 kesica praška za pecivo

    Druga kora:

    5 belanaca
    100 g šećera
    100 g kokosa
    1 kesica praška za pecivo

    Treća kora:

    4 jajeta
    100 g šećera
    100 g čokolade
    2 kašike brašna
    1 kesica praška za pecivo

    Fil:

    10 žumanaca
    300 g šećera
    1 kesica vanilin šećer
    8 kašika brašna
    1l mleka
    500 g maslaca ili margarina
    200 g šećera u prahu
     100 g mlevenih oraha
    100 g  čokolade
    10 čokoladnih bananica
    
    Dekoracija:

300 g šlaga ili fondan.

Penasto umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg.Postepeno dodavati brašno,orahe i pecivo pa polako promešati i sipati u pleh obložen papirom za pečenje.Peći u zagrejanoj rerni na 150 stepeni.Pečenu koru izvaditi iz rerne i ohladiti.
Za drugu koru isto ponoviti postupak još jednom stim da se umesto oraha stavlja kokos.
Za treću koru odvojiti belanca od žumanaca .Belanca i šećer penasto umutiti pa postepeno dodavati žumanca brašno,pecivo i narendanu čokoladu.Peći u zarejanoj rerni na 150 stepeni.
U dublju šerpu sastaviti umućena žumanca sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati brašno i sve staviti na tihu vatru da se kuva.Skuvan i zgusnut fil skloniti sa šporeta i ohladiti.Maslac penasto umutiti sa šećerom u prahu pa sjediniti sa ohlađenim filom i podeliti ga na tri jednaka dela.U prvi deo staviti poparene orahe sa malo mleka,u drugi deo seckane krem bananice a u treći otopljenu čokoladu.

Finalni postupak:

Na tacnu za tortu staviti prvo koru sa orasima pa premazati filom sa poparenim orasima,preko njega ide kora od kokosa premazana filom od krem bananica a preko njega kora sa čokoladom i filom od čokolade.Tortu ukrasiti sa umućenim šlagom ili fondanom.



Popsi


Sastojci :

4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašno
1/2 kesice praška za pecivo

I još :

3-4 kašike belog krema
200 g bele čokolade

Penasto umutiti jaja i šećer pa dodati pecivo i brašno .Sve dobro umutiti i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje,pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečeni patišpanj ohladiti i iskidati na manje delove.U dublju posudu staviti patišpanj i beli eurokrem pa rukama umesiti da se sve sastavi i sjedini(ako je potrebno dodati još krema).U napravljene kuglice ubosti po jedan štapić za ražnjić i ostaviti da se malo stegne pa svaku kuglicu umakati u otopljenu belu čokoladu.

Čokoladni mafini

Sastojci :

1 jaje
250 g brašna
200 g šećera
1/2 kesice praška za pecivo
2 kašike kakaa
250 ml mleka
100 g iseckane čokolade
80 ml ulja
2 kesice vanilin šećera

U dublju posudu umutiti jaje sa šećerom i vanilin šećerom pa postepeno dodavati ulje,pecivo,brašno ,kakao ,iseckanu čokoladu i mleko.Sve dobro izmešati pa puniti kalupe za mafine ali ne skroz do vrha jer će tokom pečenja narasti.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći oko 15-20 minuta.Kada su mafini pečeni ,isključiti rernu i ostaviti ih u njoj još 5 minuta.Pečene ohladiti i ukrasiti po želji šlagom.



Puslice

Sastojci:

3 belanca
300 g šećera
1 kašika sirćeta

Pomešati belanca sa šećerom i sirćetom pa mutiti viljuškom dok se šećer ne istopi i dobije jako gusta masa.Smesu sipati u špric za tortu pa pomoću njega istiskivati manje puslice ili pomoću manje kašike vaditi kupice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.Rernu zagrejati na 150 stepeni , staviti pleh i sušiti puslice pazeći da ne potamne.


Нема коментара:

Постави коментар