Translate

уторак, 18. октобар 2016.

Basbousa - Egipatski griz kolač





Sastojci :

450 g griza,
70 g kokosa,
200 g šećera,
70 g brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
200ml jogurta,
200 g otopljenog maslaca,
1 vanilin šećer,
100 g badema

za preliv:

350 g šećera,
250 ml vode,
2 kašike soka od limuna

Prvo pripremiti preliv. U šerpi pomešati šećer i vodu i mešati da se šećer otopi. Kada voda proključa kuvati bez mešanja još 5minuta. Skloniti sa vatre i dodati limunov sok.Prohladiti.
Zagrejati rernu na 190C. Podmazati pleh dimenzija 30x25cm.
Pomešati griz,kokos,šećer,brašno,prašak za pecivo jogurt,maslac i vanilin šećer.Dobijenu masu prstima utisnuti u pleh pa iseći kolač na romboide i u svako parče utisniti po jedan badem. Peći oko 35 minuta ( zavisno od rerne ) da lepo porumeni.
Pečen kolač izvadite iz rerne i odmah preliti šećernim sirupom. Dobro ohladiti pre služenja.

Нема коментара:

Постави коментар