Translate

недеља, 11. септембар 2016.

Spin tart




Za testo:

350 g brašna,
1 jaje,
40 ml ulja,
malo morske soli,
na vrh noža soda bikarbona,
oko 100 ml ledene vode

Fil:

2 tikvice,
2 šargarepe
1 plavi patlidžan,
150 g šunke

Za preliv:

3 jaja,
200 g kisele pavlake,
100 g krem sira,
so

Umutiti jaje sa solju i bikarbonom pa postepeno dodavati ulje, brašno i vodu.Sve dobro umesiti i ostaviti da odmara u frižideru 1 sat.Šargarepu oljuštiti pa iseći na tanke listiće i grilovati. Patlidžan i tikvice isto iseći na tanje listiće sa korom pa grilovati.Izvaditi testo iz frižidera , premesiti ,rastanjiti u okruglu koru i staviti u okrugli pleh sa stranicama koje se skidaju.Testo pomoću viljuške izbosti po dnu na nekoliko mesta.Potom od sredine testa početi kružno ređanje povrća počev od tikvice,potom šargarepe, patlidžana, šunke i tako sve redom dok se ne popuni pleh.Za preliv umutiti jaja i so pa dodati pavlaku i krem sir.Sve dobro umutiti u glatku masu pa preliti preko povrća.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći tart .



Нема коментара:

Постави коментар