Translate

недеља, 11. септембар 2016.

Restovani krompir sa ćufticama






Sastojci :

1kg krompira,
1veća šargarepa,
2-3 glavice crnog luka,
2 česne belog luka,
1-2 kašičice začina,
1/2 kašičice bibera,
1 kašičica crvene aleve paprike,
malo seckanog peršuna

Za ćuftice:

250 g pileće belo mleveno meso,
250 g obarenog krompira,
2 čena belog luka,
1 kašičica začina,
malo bibera,
malo mirođije,
1 jaje,
1/2 kašičice ljute crvene paprike,
1 obarena šargarepa ,
1/2 kesice prašaka za pecivo.

Restovani krompir:

Krompir oljuštiti pa iseći na male kockice,isto uraditi i sa šargarepom.Staviti krompir i šargarepu da se kuvaju.Kada je krompir kuvan procediti ga od vode. Iseckati crni i beli luk sitno pa propržiti na malo ulja dodati začin,biber i alevu papriku.Kada  luk postane staklast dodati skuvani krompir sa šargarepom.Još malo propržiti pa staviti na tanjir i posuti seckanim peršunom.

Ćuftice:

Oljuštiti krompir i skuvati u slanoj vodi,potom ocediti od vode,ohladiti i ispasirati.Dodati mleveno belo meso,jaje,sitno seckani beli luk,začin,biber, mirođiju,alevu ljutu papriku,prašak za pecivo i izrendanu šargarepu.Sve zajedno dobro izmešati.
Praviti ćuftice pa pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.Pržene ćuftice stavljati na salvetu da upije suvišnu masnoću pa servirati uz restovani krompir.



Нема коментара:

Постави коментар