Translate

понедељак, 18. јул 2016.

Točkići od tikvica




Sastojci :

500 g tikvica,
200 g mlevenog mesa,
1 čen belog luka,
1 jaje

Ostalo :

150 g brašna,
2 jajeta,
200 g prezli,
so,
ulje

Tikvice oljuštiti i iseći na deblje kolutove.Polovini isečenih tikvica izvaditi sredinu sa košticama,posoliti i ostaviti da puste vodu.Nakon toga tikvice dobro procediti od suvišne tečnosti.U dublju posudu staviti mleveno meso,dodati sitno iseckan beli luk,jedno jaje,so i biber.Sve dobro promešati da se sastojci lepo sjedine.Spajati po dve tikvice (jedna bušna druga cela )pa u bušnu staviti po malo mesnog fila.Najpre tikvice uvaljati u brašno,a zatim umočiti u umućena jaja i na kraju uvaljati u prezle.Pržiti u vrelom ulju sa obe strane da lepo porumene.

Нема коментара:

Постави коментар