Translate

понедељак, 18. јул 2016.

Popaj piletina sa špagetama od tikvice




Sastojci:

    1 pileće belo meso,
200 g spanaća,
malo belog luka,
1  velika tikvica,
200 g bukovača,
 1 manji struk praziluka,
maslinovo ulje,
so,
biber,
čili

    Rolnice: Ispržiti na maslinovom ulju beli luk, dodati spanać, posoliti i pobiberiti. Belo meso odvojiti od koske i svaku polovinu iseći kao da se otvara knjiga. Izlupati čekićem da se dobije lepa šnicla, posoliti i pobiberite. Nafilovati spanaćem i urolati. Ronice uviti u nauljenu aluminijumsku foliju pa spuštati u vrijuću vodu i ostaviti da se kuva oko 30 minuta.
    Špagete: Tikvice oljuštiti i iseći na tanke šnicle pa svaku pomoću noža iseći na tanje štapiće da se dobiju tanke špagete.Potom ih ubaciti na minut u slanu ključalu vodu, tek koliko da se „opuste“. Odmah isprati hladnom vodom da se ne prekuvaju.
    Preliv: sipatii maslinovo ulje u tiganj, ispržiti praziluk seckan na kolutiće,pa kada omekša dodati sitno seckane bukovače. Sipati malo vode i dinstati dok praziluk i bukovače ne omekšaju. Začinite po ukusu solju, biberom i malo čilija.


Нема коментара:

Постави коментар