Translate

уторак, 21. јун 2016.

Rendano povrće sa sirom

Sastojci:

5 kašika kuvanog  pirinča,
 2 glavice crnog luka,
3 čena belog luka,
2 veće šargarepe,
1 manja tikvica,
1 veći krompir,
1 jaje,
5 kašika + 100 ml mleka,
100 g kačkavalja,
50 g putera,
so,
biber,
aleva paprika.

Pirinač obariti na uobičajen način i posoliti po želji.Šargarepu, tikvicu i krompir oljuštiti i narendati (svako povrće posebno). Crni i beli luk iseckati na krupnije komade.Posudu za pečenje podmazati puterom, pa ređati 1/3 pripremljenog pirinača i povrće sledećim redosledom: izrendani krompir, polovinu skuvanog pirinča, rendanu šargarepu, iseckani crni i beli luk, rendanu tikvicu, preostali pirinač. Prilikom ređanja svaki sloj posebno začiniti po želji solju, biberom i mlevenom slatkom paprikom. Potom pomešati 5 kašika mleka sa 5 kašika vode, dodati preostali puter, umutiti i preliti preko pripremljenog povrća.Tepsiju poklopiti ili prekriti alu-folijom i peći u zagrejanoj rerni na 250ºC oko 15 minuta.Za to vreme umutiti 1 jaje sa 100 ml mleka, posoliti po ukusu i preliti preko povrća. Vratiti u rernu da se zapeče  Gotovo jelo izvaditi iz rerne i posuti rendanim kačkavaljem pa vratiti u rernu da se otopi.

Нема коментара:

Постави коментар