Translate

субота, 14. мај 2016.

Praziluk salata u fišecima. -Njam njam





                                                                         Sastojci






                                                                      1/2 praziluka,
300 g krem sira,
                                                                      3 jaja,
1 dl neutralne pavlake, 
100 g majoneza, 
50 g maslina ,
 100 g suvog vrata, 
250 g lisnatog testa, 
susam,
ulje, 
vegeta,
                                                                               biber

2 jaja obariti, oljuštiti i ostaviti da se ohladi.Polovinu praziluka sitno iseckati.Ostatak praziluka iseći na krupno pa staviti u blender sa suvim vratom, maslinama, obarenim jajima, krem sirom, neutralnom pavlakom, majonezom i sve  izmiksati.Dodati vegetu i biber pa promešati i ostaviti da se ohladi.Lisnato testo rastanjiti oklagijom pa iseći na trake.Trake od testa premazati umućenim belancetom pa obmotati oko modle za fišeke.Pripremljeno testo ređati u pleh obložen papirom za pečenje , premazati umućenim jajetom i posuti susamom.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći rolnice dok ne porumene.Pečene fišeke ohladiti i puniti ohlađenom salatom pa posuti seckanim prazilukom.

Нема коментара:

Постави коментар