Translate

понедељак, 16. мај 2016.

Povrće u sosu od pečuraka -Njam njam




Sastojci :

1 manja glavica karfiola, 
1 manja glavica brokolija, 
250 g šampinjona, 
1 glavica crnog luka, 
2 kašike brašna,
4 dl supe od povrća, 
1 kg krompira,
 1,5 dl mleka, 
100 g putera, 
ulje, 
vegera,
 biber, 
so

Krompir oljuštiti i skuvati u slanoj vodi , potom ga ocediti ,sjediniti sa mlekom i puterom i posoliti po ukusu.Karfiol i brokoli iskidati na cvetove pa obariti u slanoj vodi.Šampinjone iseći na listove pa izdinstati na ulju dok ne omekšaju i tečnost ne uvre.Posuti sa brašnom , promešati i postepeno dolivati supu od povrća neprestano mešajući dok se ne dobije odgovarajuća gustina.Sos začiniti po ukusu.Vatrostalnu posudu nauljiti pa sipati krompir pirei poravnati. Odozgo utisnuti svetove karfiola i brokolija , preliti sosos od pečuraka i zapeći u rerni na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар