Translate

недеља, 24. април 2016.

Belinda torta -Njam njam





Sastojci :
Za kore : 

12 belanaca,
24 kašike šećera,
300 g mlevenih oraha,
3 kašike griza


Fil :

12 žumanaca, 
100 g šećera, 
200 g bele milka čokolade,
 250 g putera, 
2,5 dl slatke pavlake

Ukrašavanje: 

3 dl slatke pavlake, 
50 g čokolade

U odgovarajuću posudu penasto umutiti 4 belanaca u čvrst sneg pa potom postepeno dodavati 8 kašika šećera i mutiti dok se ne otopi.Potom dodati 100 g mlevenih oraha i jednu kašiku griza i polako promešati.Pleh obložiti papirom za pečenje pa sipati pripremljenu masu za koru i staviti u predhodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče.Postupak pravljenja kore ponoviti još dva puta .
Sastaviti žumanca i šećer pa ih kuvati na pari.Kada se masa ukuvala dodati belu čokoladu i mešati da se istopi pa skloniti sa šporeta i ohladiti.Puter penasto umutiti i sastaviti sa ohlađenim filom pa umutiti slatku pavlaku i nju dodati.Sve dobro promešati pa filovati sve tri korice.Nafilovanu tortu staviti u frižider da se stegne .Slatku pavlaku umutiti i naneti na celu ohladenu i stegnutu tortu a čokoladu otopiti i poprskati po torti.


Нема коментара:

Постави коментар