Translate

петак, 18. март 2016.

Mleveni zec u bundi

 3 kašike masti, 
1 kašičica aleve paprike, 
so ,
biber, 
1 zemička, 
3 kuvana krompira u ljusci,
 50 ml mleka, 
5 čena belog luka, 
veza peršuna

Ostalo :
 1 kg krompira, 
1 dl mleka,
100 g rendanog kačkavalja, 
2 jaja, 
so, 
biber, 
2 kašike masti

 
1 kg krompira skuvati u slanoj vodi.
Zeca iseći na komade posoliti i ostaviti u frižideru da odmara nekoliko sati.Sitno iseckati crni luk i propržiti sa 2 kašike masti potom dodati komade zeca , beli luk i naliti vodom pa ostaviti da se kuva oko 1,5 sat ili dok meso ne omekša.Nakon toga meso procediti i skinuti od klostiju pa samleti zajedno sa crnim lukom sa kojim je kuvan.Zemičku natopiti sa 50 ml mleka i propasirati sa 3 krompira u ljusci.U meso dodati propasiranu zemičku sa krompirom, alevu papriku, so ,biber, peršunov list, kašiku masti i sve dobro sjediniti.Formirati valjak i staviti ga u nauljenu posudu  .Skuvani krompir izgnječiti , dodati jaja, mleko, kačkavalj so i biber pa rasporediti preko mesne vekne .Na kraju sve preliti sa 2 kašike vrele masti i peći na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар