Translate

петак, 18. март 2016.

Faširane šnicle od soma


Sastojci :

800 g fileta soma,
 2 šargarepe, 
1 koren peršuna, 
50 g celera, 
2 glavice crnog luka, 
3 čena belog luka, 
2 parčeta hleba,
1 veza peršuna,
150 g brašna,
600 g krompira,
vegeta.

Šargarepu, koren peršuna, celer i 1 glavicu crnog luka iseći na veće komade i staviti da se kuva u slanoj vodi dok ne omekša.Pred kraj dodati filete soma i nastaviti sa kuvanjem dok se riba ne skuva .Sve skuvano skloniti sa šporeta i procediti.Jednu glavicu crnog luka sitno iseckati i propržiti na vrelom ulju.Hleb preliti vodom a zatim dobro ocediti i izmrviti i dodati sitno sekani peršun.Sjediniti ocedjenu ribu sa povrćem i izmrvljenim hlebom pa dodati proprženi crni luk , sitno seckani ili pasirani beli luk i vegete po ukusu.Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa pa rukama oblikovati fašire.Uvaljati ih u brašno a potom pržiti u vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.


Нема коментара:

Постави коментар