Translate

четвртак, 15. октобар 2015.

Punjene tikvice u rerni -Njam njam





Sastojci

3 komada tikvica srednje veličine, 
 1 veća glavica crnog luka,  
400 g pilećeg belog mesa ili neko drugo,
1 dl ulja,
 5 kašika pirinča,
 vegeta,
3 kašike brašna,
200 ml kisele pavlake,
 1 čen belog luka,
iseckano peršunovo ili celerovo lišće, 

100 g topljenog kačkavalja.

Pirinač skuvati u slanoj vodi dok ne omekša, procediti i ohladiti.Crni luk sitno iseckati i prodinstati dok ne postane staklast na ulju , pa mu dodati sitno seckano belo meso i sve dinstati dok meso ne omekša.Dodati vegetu promešati i skloniti sa šporeta.U masu od mesa dodati pirinač , kiselu pavlaku, sitno seckani beli luk, brašno i peršunovo lišće.Sve dobro sjediniti.Tikvice oljuštiti, podeliti na pola i izdubiti sredinu pa u nju stavljati pripremljeni fil posuti sitno seckanim topljenim kačkavaljom i ređati u podmazani pleh .Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti tikvice da se zapeku.

Нема коментара:

Постави коментар