Translate

четвртак, 15. октобар 2015.

Pastelitos - Argentinsko slatko pecivo -Njam njam





Sastojci :

500 g brasna, 
1 mala kašika soli,
120 g hladnog putera,
 2 kašike limunovog soka,
 1 jaje, 
250 ml hladne vode, 
100 g putera za premazivanje testa,
 150 - 200 g slatkog od jagoda, 
ulje za prženje,
100 g šećera u prahu.

U dublju činiju staviti  brašno, dodati so i 120g hladnog putera naseckanog na kockice. Putar i brašno sjediniti vrhovima prstiju dok se ne stvore grudvice. Dodati limunov sok i jaje, malo po malo hladne vode,i sjediniti testo. Izručiti ga na pobrašnjenu radnu površinu i zamesiti glatko testo. Ostaviti ga prekrivenog na  pola sata da se odmori.
Testo razvaljati u pravougaonik otprilike centimetar debljine.  Od 100 gr omekšalog putera uzeti trećinu i premazati preko testa, zatim posuti sa malo brašna. Brašno prstima utapkati u puter i testo.Preklopiti testo na pola, malo ga potapkati prstima da se dve polovine zalepe, ne prelaziti oklagijom. Namazati drugom trećinom omekšalog putera, opet posuti sa malo brašna, utapkati ga u testo i puter, te preklopiti.Postupak premazivanja ponoviti još jednom.Zamotati testo  u plastičnu foliju, prebaciti u neku tacnu, i ostaviti da odmori u frižideru jedno pola sata-sat.Kada je testo odmorilo preručiti ga na radnu površinu i pomoću oklagije rastanjiti ga na kocku debljine 3 mm.Seći kocke 5 x 5 cm.Na jednu kocku staviti po malo slatkog od jagoda pa preklopiti drugom isećenom kockom tako da se ivice ne poklapaju već da se dobije oblik zvezde.
Zagrejati ulje i pržiti pecivo dok ne porumeni sa obe strane.Prženo testo vaditi na salvetu kako bi upilo suvišnu masnoću pa posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар