Translate

среда, 15. април 2015.

Kukuruzna pogača hrizantema - Njam - njam časopis


Sastojci :

300 g belog pšeničnog brašna ,
200 g žutog kukuruznog brašna, 
300 ml mlake vode,
25 g svežeg kvasca ,
50 ml ulja,
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera , 
100 gr susama , 
1 jaje  .

Rastopiti kvasac u mlakoj vodi da se otopi.U odgovarajućoj posudi pomešati belo brašno , kukuruzno brašno , so , šećer , ulje , rastopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom.Ostaviti testo na toplom mestu da se udvostruči.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i rastanjiti oklagijom na debljinu prsta.Pomoću okrugle modle ili malo veće rakijske čašice vaditi krugove pa svaki krug preklopiti , blago prstima u sredini pritisnuti i spojiti ivice.Okrugli pleh obložiti papirom za pečenje pa ređati jedan do drugog od testa napravljen cvet.Testom popuniti ceo pleh pa pogaču ostaviti da još malo naraste pa je premazati umućenim jajetom i posuti susamom.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći pogaču.

Нема коментара:

Постави коментар