Translate

среда, 15. април 2015.

Karađorđeva šnicla u spanać pireu - Njam - njam časopis


Sastojci :

500 g junećeg mesa, 
100 g kajmaka ,
2 jajeta , 
malo prezli ,
 ulje ,
500 g spanaća ,
0,5 dl mleka ,
1 dl ulja ,
2-3 kašike brašna , 
glavica belog luka , 
so.

Meso iseći na tanke šnicle i dobro ih izlupati. U svaku šniclu staviti malo kajmaka. Uviti ih kao rolat, dobro pričvrstiti čačkalicom, uvaljati u umućena jaja, zatim prezle i pržiti na vrelom ulju dok ne prumene. Iz gotovih šnicli povaditi čačkalice. 
Na 1 dl ulja propržiti brašno da blago porumeni pa dodati sitno rendani beli luk i sitno seckani blanširani spanać.Vrlo malo promešati pa povremeno dolivati mleko da se spanać lepo ukrčka i zgusne.Pred kraj posoliti po ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар