Translate

уторак, 18. фебруар 2014.

Ljubavni sendviči

Sastojci za testo :

4 jaja
1 mala šoljica od kafe mleka
1 mala šoljica ulja
15 kašika šećera
35 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera

Roze fil :

1 l mleka
10 kašika šećera u prahu
3 kesice pudinga sa ukusom jagode
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu

Beli fil :

0,2 l mleka
6 kašika šećera
1,5 kašika gustina
1,5  kašika brašna
70 gr šećera u prahu
125 gr margarina



Dekoracija crveni kristali :

0,5 l vode
6 kašika šećera
2 kesice crvenog preliva za torte
Preliv :
čokoladne mrvice
200 gr bele čokolade
100 gr crne čokolade


Penasto umutiti jaja , vanilin šećer i šećer.Postepeno dodavati prašak za pecivo , ulje , mleko , sok i brašno.Sve lepo sjediniti i masu  po malo stavljati u zagrejani kalup i peći galete dok ne porumene.Pečene galete premazati marmeladom po želji .
Puding rastvoriti sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem .Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Sastaviti brašno i gustin , dodati šećer i mleko pa sve kuvati na tihoj vatri dok se krem ne ukuva i zgusne ( kao puding ).Skloniti sa špreta i ohladiti.Penasto umutiti margarin i šećer u prahu , dodati ohlađeni krem i promešati .
Sastaviti preliv za torte , šećer i vodu pa kuvati dok masa ne počne da želira , skloniti sa šporeta i preručiti u veliki četvrtasti pleh i ostaviti sa se stegne.Kada se preliv stegao nožem seći male kockice.

Sa rozim filom sastavljati po dva kolača , ivice namazati belim filom , uvaljati u crvene kristale ili čokoladne mrvice pa odozgo preliti otopljenom belom čokoladom ili ceo kolač preliti otopljenom crnom čokoladom.




Нема коментара:

Постави коментар