Translate

петак, 24. јануар 2014.

Slovačke kifle

Kada smo za  FBI rukavice dobili da pretražimo blog  Mamina jela  nisam znala šta bi pre isprobala , ali pošto volim da mesim i isprobavam razna testa odlučila sam da to bude ovaj recept jer mi se činilo obećavajuće .Kao što sam i mislila tako je i bilo , testo meko a fil kombinacija sira i belog luka izvrsna.Stim što u originalni recept umesto kravljeg sira ide kačkavalj , ali u svakom slučaju i ovako se sa time ne greši a ukus fantastičan.




Sastojci :


750 gr brašna
40 gr svežeg kvasca
1 mala kašika  šećera
5 dl mleka
1 dl  ulja
so

Fil :

2 jaja
1 kriška kravljeg sira
100 gr omekšalog margarina
2 kašike kisele pavlake
1 glavica belog luka

Premazivanje :

1 jaje 
 malo susama ili lana


 Potopiti kvasac sa malo mleka i ostaviti da se otopi.U dublju posudu pomešati brašno , šećer , so pa dodati ulje , otopljeni kvasac i zamesiti sa ostatkom mlakog mleka.Sve dobro umesiti i ostaviti na toplom da naraste.
Umutiti jaja sa omekšalim margarinom pa dodati kiselu pavlaku , sir , sitno seckani ili ispasirani beli luk i sve dobro umutiti u kompaktnu masu.

Nadošlo testo izručiti na radnu površinu , premesiti i rastanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 5 mm.Premazati celo testo pripremljenim filom pa ivice dva kraja umotavati ka sredini.Potom preseći kroz sredinu da se dobiju dva rolata.


Seći unakrsno trouglove i ređati u podmazani pleh.

Svaki trougao premazati umućenim jajetom i posuti susamom ili lanom.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći kifle.


2 коментара: