Translate

субота, 30. март 2013.

Ružičasti dunavski valovi



Sastojci :

Kora :

4 jaja
175 gr šećera
175 ml ulja
175 ml toplog mleka
360 gr brašna
2 male kašičice praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
1 prstohvat soli
1 kašika kakaa
1 kašika mleka

Fil :

350 gr višnja
200 ml vode
100 gr šećera
2 kesice pudinga od vanile
200 gr margarina
1 kesica vanilin šećera

Glazura :

200 gr eurokrema
2 kašike meda
1 kašika ulja

Jaja penasto umutiti sa šećerom , vanilin šećerom i prstohvatom soli.Dodati prašak za pecivo pomešan sa brašnom , mleko i ulje.U pleh veličine 25x30 uliti polovinu pripremljene mase a u drugu staviti kakao i kašiku mleka promešati i ravnomerno naneti preko prve mase.
U međuvremenu prokuvati višnje sa 200 ml vode i 100 gr šećera , zatim ih procediti i rasporediti paralelno preko tamne mase.Svaku višnju blago pritisnuti odozgo kako bi prodrla do žute mase.Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći .
Sirup u kome  su se kuvale višnje odmeriti da bude oko 400 ml ( ako nema doliti vode ) , malo odvojiti i sa time rastvoriti puding , a ostatak staviti da proključa pa umešati puding i skuvati.
Margarin penasto umutiti pa u njega dodavati ohlađeni fil , promešati i naneti na pečenu koru.
Otopiti eurokrem , med i ulje i naneti na kolač




Нема коментара:

Постави коментар