Translate

уторак, 10. октобар 2017.

Galuške





Sastojci: 

100 g piškota

Za fil:

5 kašika šećera,
2 banane,
2 pudinga od vanile,
6 dl mleka,
2 dl slatke pavlake


Za preliv: 

100 g čokolade za kuvanje,
50 g putera
 
Ostali sastojci:

1 dl ruma,
100 g suvog grožđa,
100 g mlevenih lešnika,
4 dl slatke pavlake,
2 banane

Fil: U odgovarajuću šerpu sipati 5 dl mleka i ostaviti da proključa. Posebno umutiti puding od vanile, 1 dl mleka i šećer, pa sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne. U ohlađen fil dodati šlag od slatke pavlake .
Finalni postupak: Piškote iseći na kocke. U odgovarajuće čaše rasporediti po malo kocki piškota i posuti ih polovinom mlevenih lešnika.Suvo grožđe natopiti rumom i ocediti, pa polovinu posuti preko lešnika,a zatim naneti fil preko njega poređati kolutove banane a preko njih malo šlaga. Postupak filovanja ponoviti još jednom. Odozgo naneti šlag od slatke pavlake i dekorisati otopljenom čokoladom piškotama,lešnikom i bananama.




Нема коментара:

Постави коментар