Translate

среда, 5. јул 2017.

Rebraste kiflice







Sastojci:

500 g brašna Čeković mlin,
1 kocka svežeg kvasca,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli,
1 dl vode,
2 dl mleka,
1 dl maslinovog ulja,
1 jaje

Za fil:

300 g sira,
2 jajeta,
1 kašičica soli

Za premazivanje:

1 jaje,
susam

Izmrviti kvasac u malo mleka. Dodati šećer, promešati i ostaviti da nadođe.U dublju posudu sipati brašno. Dodati so, jaje, ulje, vodu, nadošao kvasac i ostatak mleka, pa umesiti glatko testo. Pokriti ga i ostaviti da se udvostruči. Nadošlo testo premesiti, pa formirati manje loptice. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i reckavim točkićem zaseći na nekoliko mesta do pola.Dobro sjediniti sir, jaja i so pa pripremljenim filom namazati testo.Urolati  kiflice. Na isti način napraviti kiflice od preostalog testa. Poređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Blago savijene, po dve u suprotnu stranu, tako da se spoje tokom pečenja. Premazati ih umućenim jajetom, posuti susamom . Peći na 200°C dok ne porumene.



Нема коментара:

Постави коментар