Translate

понедељак, 15. мај 2017.

Prženi oslić sa salatama od krompira i prosa






Sastojci:

1 kg oslića
200 g belog brašno Čeković mlin
200 g žutog kukuruznog brašna Čeković mlin
2 - 3 kašičice aleve paprike
so
ulje

Salata od krompira:

500 g krompira
4 struka mladog crnog luka
so
ulje
sirće

Salata od prosa:

50 g prosa
2 - 3 struka mladog crnog luka
ulje
sirće
so

Ribu očistiti ,oprati , iseći na parčad željene veličine i posoliti.U dublju posudu pomešati
belo i kukuruzno brašno i alevu papriku.Svako parče oslića uvaljati u mešavinu.Ulje zagrejati dobro pa spuštati oslić i pržiti ga sa obe strane dok ne porumeni.Prženu ribu vaditi na salvetu kako bi upila suvišnu masnoću.

Salata od krompira:

Krompir skuvati ,oljuštiti i iseći na tanke šnite.Mladi crni luk iseckati.U dublju posudu sastaviti isečeni krompir i mladi crni luk pa posoliti po ukusu.Dodati malo sirćeta i preliti sa vrelim uljem.Salatu promešati da se sastojci lepo sjedine.

Salata od prosa:

Proso skuvati dok ne omekša.Potom ga ocediti od tečnosti i provući kroz hladnu vodu i opet ocediti.Mladi crni luk iseckati i sastaviti sa prosom,dodati so,sirće i ulje po ukusu.Promešati i služiti.




Нема коментара:

Постави коментар