Translate

недеља, 28. мај 2017.

Gusti sok od jagoda

Ja videla od Zorice Pomoravke ,ona od nekog drugog i tako se ovaj recept šalje dalje i širi ukus divote i lepog ukusa.I moram priznati da je bolji od kupovnog u kome preovlađuje samo aroma jagode.




Sastojci

1kg jagoda
2l vode
250g šećera
(mera je za kilogram voća, uvećavati po potrebi)

Flaše dobro oprati, staviti ih u hladnu rernu i uključiti na 100 stepeni.
Jagode dobro oprati, ukloniti peteljke, iseći na pola ili četvrtine i staviti u veliki lonac. Dodati vodu, pa staviti da proključa. Kuvati dok se jagode ne skuvaju (15-20 minuta). Štapnim mikserom ili u blenderu ispasirati jagode. Dodati šećer, pa kuvati još 10-15 minuta da se šećer rastopi i sjedini sa sokom.
Vreo sok sipati u vrele flaše. Zatvarati ih odmah poklopcima i potrpati u neko staro ćebe, da se polako hlade.
Čuvati na tamnom i prohladnom mestu. Nakon što se flaša načne, držati je u frižideru. Sok piti rashlađen.





Нема коментара:

Постави коментар