Translate

понедељак, 22. мај 2017.

Ćufte sa maslinama




Sastojci:

 600 g mlevenog mesa,
200 g sveže kobasice,
2 kašike ulja,
malo seckanog persuna,
3 kašike prezli,
5 dl paradajz sosa,
100 g maslina bez koščica,
mešavina začina po ukusu

U dubljoj posudi sjediniti mleveno meso, istisnuti smesu od 100 g sveže kobasice, jaje, peršun, prezle i začine po ukusu. Dobro izmešati kako bi se dobila homogena smasa. Od pripremljen smese nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Propržiti ih na vrelom ulju a zatim ih izvaditi iz šerpe. Posebno na malo ulja propržiti brašno pa sipati sok od paradajza, dodati 3dl vode i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina. Zatim dodati ćuftice i zelene masline 100 g kobasice isečenu na kolutove te sve zajedno prokuvati


Нема коментара:

Постави коментар