Translate

уторак, 11. април 2017.

Domaći Barni punjen čokoladom




Sastojci:

4 jaja
120 g šećera
100 g brašna Čeković mlin
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
2-3 kašike ulja
2-3 kašike mleka
2 kašike kakaa
100 g mlečne čokolade

Odvojiti belanca od žumanaca pa ih umutiti u čvrst sneg.Potom dodati šećer i vanilin šećer i mutiti da se otopi.Kada su belanca dobro ulupana polako dodavati žumanca,prašak za pecivo,ulje,mleko i brašno.Sve dobro sjediniti pa odvojiti malo pripremljenog testa i u njega umešati kakao.Kalupe za barni premazati uljem,od tamnog kakao testa formirati oči,uši,nos i šape pa preko stavljati po kašiku ,kašiku ipo svetlog testa.U svaki barni staviti po kocku mlečne čokolade i prstima blago utisnuti da je testo prekrije.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečene barnije ohladiti pa izvaditi iz kalupa.






Нема коментара:

Постави коментар