Translate

субота, 11. фебруар 2017.

Posna kapri torta





Sastojci :

800 g posnog keksa,
1,5 l  soka od pomorandže,
6 pudinga od vanile,
300 g posne čokolade,
4 kašike ulja,
250 g posnog margarina,
500 g jagoda,
250 g šećera + 6 kašika,
100 g šećera u prahu,
200 g posnog šlaga.



U 1 l soka staviti 6 kašika šećera da provri, a zatim dodati 4 pudinga prethodno sjedinjena sa 200 ml soka. Skuvati fil, zatim ga ohladiti. Margarin izmiksati sa šećerom u prahu zatim dodati u ohlađeni fil i dobro umutiti.Jagode preliti sa 300 ml vode, dodati 250 g šećera i staviti da se kuva dok se ne otopi. Pri kraju kuvanja propasirati jagode gnječilicom za krompir. 2 pudinga sjediniti sa 150 ml hladne vode, zatim dodati u kuvane jagode i skuvati fil.
Na tacnu složiti keks (200 g) koji prethodno umakati u sok. Premazati čokoladom koja se  prethodno otopila sa uljem. Staviti 5 minuta u frižider da se čokolada stegne a zatim preko čokolade trećinu žutog fila, a onda i trećinu crvenog. Ponovo složiti natopljen keks i ponoviti filovanje čokoladom i žutim filom . Uraditi tako i treći put. Tortu završiti keksom i šlagom.


Нема коментара:

Постави коментар