Translate

уторак, 13. децембар 2016.

Integralno pecivo sa belim lukom i peršunom




Sastojci :

1 kvasac ( 40 g ),
1 mala kašika šećera,
1 kašika soli,
500 g crnog brašna,
200 g margarina,
50 g lana ,
1 glavica belog luka ,
1 jaje,voda.

U malo mlake vode staviti kvasac da se otopi.U dublju posudu sipati brašno , šećer i sitno seckani beli luk .Dodati otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti da naraste.Izručiti naraslo testo na radnu površinu , premesiti i rastanjiti oklagijom .Preko testa narendati margarin i urolati ga.Seći na komade debljine prsta i ređati u podmazani pleh.Umućenim jajetom premazati svaki komad peciva i posuti mešavinom susama i lana.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći pecivo dok ne porumeni.


Нема коментара:

Постави коментар