Translate

четвртак, 29. децембар 2016.

Čokoladna keks torta




                                                                        Sastojci

                                                          3x250 g keks sa čokoladom
                                                          4 pudinga od čokolade
                                                         10 kašika šećera
                                                         1,5 l mleka
                                                         200 g šećera u prahu
                                                         250 g margarina
                                                         200 g čokolade
                                                        150 g mlevene plazme
                                                        500 g šlaga
                                                        1 malo čokoladno mleko






Rastvoriti puding sa malo mleka, a ostatak staviti u dublju šerpu, dodati šećer i staviti da se kuva. Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem. Skloniti sa šporeta i u vruće umešati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Krem ohladiti. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu pa sjediniti sa ohlađenim filom i dodati plazmu. Šlag umutiti na uobičajen način. Finalni postupak: Na tacnu za tortu poređati prvih 250g keksa umakanih u čokoladno mleko, preko staviti trećinu čokoladnog fila, a preko njega trećinu umućenog šlaga. Potom stavljati drugi red umočenog keksa u čokoladno mleko, čokoladni fil i preko šlag. Završiti sa trećim redom umočenog keksa u čokoladno mleko, čokoladni fil i šlag.






Нема коментара:

Постави коментар