Translate

уторак, 27. септембар 2016.

Vege burger od pečuraka





Sastojci :
za zemičke:

oko 800gr mešavine brašna (najviše heljdinog brašna, raženo, integralno, graham brašno)
 2 kašike psilijum ljuspica,
1 kesica suvog kvasca,
1 kašika himalajske soli,
5-6 kašika maslinovog ulja + za premazati zemičke,
voda

nadev:

1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
1 šargarepa,
10-ak cm stabljike celera,
400 g pečuraka,
4 kašike natopljenog lana u malo vode (minimum 15min),
1/2 kašike aleve paprike,
himalajska so i biber po ukusu,
origano,
bosiljak,
majčina dušica (začini po želji),
3 kašike susama,
3 kašike suncokreta,
šaka seckanog peršuna,
2 kašike maslinovog ulja,
2 šolje izdrobljenih kukuruznih pahuljica(240 ml ),
1 šolja speltinog brašna

Zemičke:

U dublju posudu sastaviti mešavinu brašna,psilijum ljuspice,suvi kvasac, himalajsku so,maslinovo ulje i dodavati vode da testo bude baš meko ( da se rasteže i bude lepljivo ).Kalup za mafine nauljiti pa u svaki stavljati po malo testa oblikovanog u kuglice.Zemičke premazati sa maslinovim uljem ,posoliti i na svaku po želji staviti po malo susama, lana i suncokreta.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju lepu braon boju.

Nadev :

Sve sastojke sem brašna i kukuruznih pahuljica izmiksati u multipraktiku,čoperu ili secku.Preručiti u dublji sud pa smesi dodati brašno i pahuljice i sve izmešati ručno da se lepo sjedini.Oblikovati male burgere i peći na tiganju sa dve tri kapi ulja.


Нема коментара:

Постави коментар