Translate

уторак, 27. септембар 2016.

Letnja mađarica




Sastojci :
za kore :

500 g brašna,
1/2 paketića praška za pecivo,
1 belance,
prstohvat soli,
150 g šećera u prahu,
150 g omekšalog maslaca,
150 g kisele pavlake

Beli fil :

300 ml mleka,
1 kesica  pudinga od slatke pavlake,
100 gr bele čokolade,
2 kašike belog eurokrema,
100 g maslaca

Crveni fil:

500 g  jagoda(umesto jagoda može i višnje,maline),
2 kesice pudinga od vanile,
5 kašika šećera
1 dl vode


Penasto izmiksati maslac sa belancetom i soli.Kada masa postane pufnasta i sjajna dodavati po malo šećer , potom kiselu pavlaku , prašak za pecivo i brašno.Testo podeliti na 4 jednakih loptica.Svaku lopticu rastanjiti tanko na prevrnutom plehu veličine ,30 x 40 cm ,( pošto je testo jako meko dok se loptice razvlače po malo dodavati brašno kako se ne bi lepilo i kidalo na oklagiji ).Rernu zagrejati na 180 stepeni pa peći korice oko 5 minuta vodeći računa da ne izgore .Pečenu koru staviti na radnu ploču i pritisnuti plehom da se ujednači.Postupak ponavljati i sa ostalih 3 lopta a svaku pečenu koru stavljati jednu na drugu i pritisnuti plehom.Držati ih tako dok se skroz ne ohlade.

Beli fil :

Puding rastvoriti sa malo mleka a ostatak staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i umešati belu čokoladu i eurokrem pa mešati da se otopi.Kada se masa ohladi sjediniti sa umućenim maslacem.

Crveni fil :

U dublju posudu pomešati jagode i šećer pa staviti na šporet da se skuvaju .Puding rastvoriti sa vodom.Kada se šećer otopi, propasirati u šerpi jagode i ostaviti da proključa.U ključale jagode uliti rastvoreni puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta i prohladiti , ali ne skroz da fil bude mlak.

Korice filovati ovim redosledom :Kora , voćni fil , kora, beli fil , kora voćni fil , kora beli fil .

Нема коментара:

Постави коментар