Translate

уторак, 21. јун 2016.

Posna pita sa heljdom





Sastojci:

500 g kora od heljdinog brašna,
 5 većih listova blitve,
2 struka praziluka,
200 g šampinjona,
300 g tofu sira,
ulje,
vegeta,
maslinovo ulje,
voda

Praziluk iseći na kolutove, šampinjone na listove a blitvu odvojiti od drške i iseći na kocke pa obariti u slanoj vodi.Na malo ulja propržiti praziluk a zatim dodati šampinjone i seckanu blitvu, pa prodinstati. Kada sastojci omekšaju, dodati tofu sir sečen na kockice  začiniti po ukusu pa sve zajedno kratko prodinstati da sir poprimi aromu povrća i začina.
Odgovarajuću tepsiju premazati uljem i prekriti je korom od heljde. Poprskati mešavinom ulja i vode i prekriti korom. Potom rasporediti malo fila od povrća i sira i preklopiti korom. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti korom, ušuškati pitu i premazati preostalom mešavinom ulja i vode. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.Pečenu pitu ostaviti da se ohladi a zatim je iseci na kocke i poslužiti.  

Нема коментара:

Постави коментар