Translate

уторак, 21. јун 2016.

Mrežaste rolovane palačinke




Sastojci :
za palačinke


160 g brašna,
1/2 kašike šećera,
1/2 kašičice soli,
2 jajeta,
400 ml mleka,
150 ml ulja

za fil

 300 g pilećeg belog mesa,
 400 g šampinjona,
2 glavice crnog luka,
2 dl kisele pavlake,
150 g rendanog edamera,
400 g šunkarice,
soli i bibera po ukusu

 Umutiti smesu za palačinke tako što se u brašno doda so, šećer, jaja i 200 ml mleka, pa sve vreme mutiti žicom dok se ne dobije ujednačena smesa. Zatim dodati preostalo mleko i nastaviti sa mućenjem. Smesu ostaviti da odstoji sat vremena, a zatim dodati ulje (smesa treba da bude gušća od standardne). Sipati smesu u flašicu sa pipom ili običan čep probušiti.Tiganj dobro zagrejati, pa prvo obrazovati krug, a zatim mrežu unutar kruga. Palačinke ispeći sa obe strane i ostaviti da se ohlade.

Fil:

Meso skuvati u slanoj vodi, a zatim ga staviti na ubrus da se ocedi. Sitno iseckati crni luk, ispržiti ga na ulju, a zatim dodati šampinjone iseckane na listiće. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dinstati dok ne ispari tečnost. Nakon toga ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti pavlaku sa sirom, a 100 g šunkarice iseći na tanke listićepa dodati sitno seckano meso i šampinjone i sve dobro sjediniti.

Finalni postupak:

 Na palačinku staviti dva -tri  lista šunkarice. Zatim dodati sjedinjeni fil pa palačinku najpre saviti sa strane, a potom polako urolati.Postupak ponavljati i sa ostalim palačinkama.

Нема коментара:

Постави коментар