Translate

петак, 15. април 2016.

Upletene viršle






Sastojci :


500 g brašna,
1 jaje,
1 dl ulja,
1 mala kašika soli,
 200 ml kiselog mleka,
1  kesica suvog kvasca ( može i sveži 1 kocka ),
voda po potrebi za mešenje testa,
10 viršli

Premaz  :

1 jaje


U dublju posudu pomešati brašno , so , kvasac , ulje , jaje i mlako kiselo mleko pa zamesiti testo sa dodavanjem mlake vode da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da se udvostruci.Skuvati viršle i ohladiti.
Naraslo testo preruciti na radnu površinu , premesiti i podeliti na 10 jednakih jufki.Svaku jufku malo rastanjiti , staviti viršlu  , urolati i popreko iseci na nekoliko mesta.Jedan krug gurati na levu stranu , drugi na desnu i sve tako do kraja testa.
Ili  seceno testo samo okretati da viršle budu vidljive i tako sve u krug pa spojiti krajeve.
Testo premazati umucenim jajetom i peci u zarejanoj rerni na 250 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар