Translate

субота, 13. јун 2015.

Voćna mađarica

Sastojci : za kore :
500 g brašna 1/2 paketića praška za pecivo 1 belance prstohvat soli 150 g šećera u prahu 150 g omekšalog maslaca 150 g kisele pavlake
Beli fil :
300 ml mleka, 1 kesica pudinga od slatke pavlake 100 gr bele čokolade 2 kašike belog eurokrema 100 g maslaca
Crveni fil:
500 g jagoda(umesto jagoda može i višnje,maline) 2 kesice pudinga od vanile 5 kašika šećera 1 dl vode
Glazura :
200 g bele čokolade
Penasto izmiksati maslac sa belancetom i soli.Kada masa postane pufnasta i sjajna dodavati po malo šećer , potom kiselu pavlaku , prašak za pecivo i brašno.Testo podeliti na 6 jednakih loptica.Svaku lopticu rastanjiti tanko na prevrnutom plehu veličine ,30 x 40 cm ,( pošto je testo jako meko dok se loptice razvlače po malo dodavati brašno kako se ne bi lepilo i kidalo na oklagiji ).Rernu zagrejati na 180 stepeni pa peći korice oko 5 minuta vodeći računa da ne izgore .Pečenu koru staviti na radnu ploču i pritisnuti plehom da se ujednači.Postupak ponavljati i sa ostalih 5 lopta a svaku pečenu koru stavljati jednu na drugu i pritisnuti plehom.Držati ih tako dok se skroz ne ohlade.
Beli fil :
Puding rastvoriti sa malo mleka a ostatak staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i umešati belu čokoladu i eurokrem pa mešati da se otopi.Kada se masa ohladi sjediniti sa umućenim maslacem.
Crveni fil :
U dublju posudu pomešati jagode i šećer pa staviti na šporet da se skuvaju .Puding rastvoriti sa vodom.Kada se šećer otopi, propasirati u šerpi jagode i ostaviti da proključa.U ključale jagode uliti rastvoreni puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta i prohladiti , ali ne skroz da fil bude mlak.
Korice filovati ovim redosledom :Kora , beli fil , kora , voćni fil , kora, beli fil , kora voćni fil , kora, beli fil , kora glazura od bele čokolade otopljene na pari.

Нема коментара:

Постави коментар