Translate

среда, 15. април 2015.

Šekerpare - Njam - njam časopis


Sastojci :

2 jaja, 
200 g šećera, 
1 vanilin šećer, 
1,5 dl ulja, 
1 kašika milerama,
 1 pecivo,
 500 g brašna,
100 g kokosa
 1 kašika mala cimeta,
 500 g šećera, 
3 dl vode ,
 1 vanilin šećer , 
50 g suvog grožđa.

Penasto umutiti jaja sa 200 g šećera pa postepeno dodavati vaniln šećer , pecivo , ulje , mileram, brašno , cimet i 50 g kokosa.Masu dobro umesiti i praviti manje loptice koje ređati u pleh obložen papirom za pečenje da se ne dodiruje jer će tokom pečenja da narastu.Na svakoj loptici napraviti prstom udubljenje staviti po malo grožđa i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Napraviti sirup od 500 g šećera , vanilin šećera i vode pa preliti vrelim pečene kolačiće i posuti kokosom.

Нема коментара:

Постави коментар