Translate

среда, 15. април 2015.

Kavurma na vodi - Njam - njam časopis





Sastojci :

500 g šampinjona ,
300 g sojinih ljuspica,
2 veće krupno izrendane šargarepe
4 struka praziluka (srednji), 
suvi biljni začin ,
biber ,
400 ml piva,
3 kašičice aleve paprike,
1 puna kašika brašna.

Sojine ljuspice potopiti u vrelu vodu i ostaviti, najmanje jedan sat, da nabubre. Pečurke i praziluk iseckati sitno.U dublju vanglicu staviti iseckane pečurke i praziluk, izrendanu šargarepu, pa dodati dobro oceđenu soju. Posuti biberom i suvim biljnim začinom (količina po želji ), pa dobro promešati.
Uzeti vatrostalnu činiju, stavljati pripremljenu smesu i rukom dobro pritiskati. Napunjenu činiju staviti, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 C da se peče.
 Sjediniti brašno i alevu papriku, pa preliti pivom i dobro umutiti da nema grudvica.
Kada je masa delimično pečena  izvaditi činiju sa povrćem, preliti je i vratiti da se još peče. Preliveno povrće peći dok se ne uhvati rumena korica, pa ga pokriti sa alu-folijom (koju treba izbockati na više mesta) i peći dok ne ispari sva voda, koju povrće pusti. Pečeno jelo ostaviti da se potpuno ohladi, pa ga iseći na kocke. Poslužiti uz salatu, po želji .

Нема коментара:

Постави коментар