Translate

уторак, 1. април 2014.

Slana srculenca sa ajvarom i sirom

Sastojci :

1 kg brašna
1 kvasac
2 male kašike šećera
2 male kašike soli
2 dl ulja
voda za mešenje testa

Fil :

300 gr običnog belog sira
200 gr seckane šunke
5 kašika ajvara

Premazivanje :

1 jaje
susam.


Kvasac potopiti sa malo mlake vode da se otopi.U dublju posudu sjediniti brašno , so , šećer , ulje , rastopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da testo naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i pomoću oklagije razvući u četvrtasu koru.Sir , šunku i ajvar sjediniti i premazati koru pa ivice uvijati prema sredini.Seći tanke kriške , ređati u pleh , premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Rernu uključiti na 250 stepeni i peći srculenca dok ne porumene.

3 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Srculenca su ti lepa i dopadaju mi se. Obrisah komentar jer sam pogrešila u kucanju.Topli pozdrav.

      Избриши
    2. Sa testom sam bila jako odusevljena jer je meko i sutradan i toplo preporucujem kao uzinu ili veceru.

      Избриши