Translate

недеља, 6. април 2014.

Rolat jagodica

Sastojci :

4 jaja
120 gr šećera
120 gr brašna
prstohvat soli
crvena i zelena prehrambena boja

Fil :

2 dl mleka
4 kašike šećera
1 kašika gustina
1 kesica pudinga od jagode
150 gr margarina


Penasto umutiti jaja i šećer pa dodati prstohvat soli i brašno.Od pripremljene mase odvojiti 3 - 4 kašike testa za šaranje.
U kesu za zamrzivač staviti kašiku testa za šaranje , iseći malo vrh , koliko da prođe masa ,pa istiskivati tačkice na pleh obložen papirom za pečenje u vidu grozda.Pleh staviti u zamrzivač na deset minuta.



Jednu kašiku testa obojiti u zelenu boju i praviti peteljke ( testo staviti u kesu za zamrzivač , iseći malo vrh i istiskivati blagi oblik slova u ).Staviti pleh u zamrzivač na deset minuta.


Ostatak testa obojiti u crvenu boju pa puniti unutrašnjost tako da se dobije forma jagode i ostaviti u zamrzivač na deset minuta.

Izvaditi pleh i preliti preko ostatak testa i peći u zagrejanoj rerni na 150 - 180 stepeni.Voditi računa da testo ne izgori i dobije tamnu boju.
Pečeni rolat izvaditi sa papirom i staviti na mokru krpu i urolati i pažljivo urolati da ne bi ispucao.

Rastvoriti puding i gustin sa malo mleka a ostatak sjediniti sa šećerom pa kada počne da ključa umešati puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Penasto umutiti margarin i sjediniti sa filom i filovati rolat.



2 коментара: